Jos olisi työvuorot tehty jouluun asti niin tekisin aamukamman. Suurin piirtein 30 työvuoroa jäljellä. Sitten siirryn muualle. Saa nähdä miten rahat riittää elämiseen kun vähennän melkoisen radikaalisti töitä. Mutta sitten taas tämä järkyttävä stressi vähenee. Lisäksi nyt on alkanut ns. kaamosmasennus. Mukavaa? Ei. Väsynyt olo, ruoka ei maistu, itkettäisi jos ei väsyttäisi näin paljon, mitään ei saa tehtyä, tuntuu että kaikki on persellään eikä mikään onnistu. Ei ole jaksanut kirjoittaaa tännekään mitään.

Löysin etuovi.comista juuri sellaisen asunnon kun tarvitsisin toimitiloiksi. Hintakin olisi kohdallaan. Mutta nyt ei vain viitsisi ottaa lisää lainaa kun alkuvuoden tulot tulevat olemaan hyvin epäsäännöllisiä. Vähän kyllä harmittaa. Voi olla, että kuitenkin menen katsomaan sitä asuntoa. Ihan vain varmuuden vuoksi...

Torstaina putkahti postin mukana kuopuksen sairaalalasku. Niin. Olin jo unohtanut koko maksun kun ne tulevat aina niin järjettömän jälkijunassa. Yli kuukausi kun lapsi siellä sairaalassa oli ja nyt tuli vasta lasku. 130 euroa. Iso summa, mutta huomioon ottaen hoidon ja mitä yhteiskunta siitä maksaa niin tämä summahan ei ole juuri mitään.

Ensi maanantainahan astuvat voimaan Tehyläisten joukkoirtisanomiset. Siitäkin huolimatta, että voin itse joutua vaikkapa kolariin ja tarvitsisin hoitoa niin kannatan näitä työtaistelutoimenpiteitä. Juttelin juuri yläkerran yöhoitajan kanssa tästä alasta yleensä ja molemmat hyvin pitkään tätä työtä tehneenä olemme vain kyllästyneet olemaan kaikki joulut, juhannukset, viikonloput, pääsiäiset, äitienpäivät, isäinpäivät jne töissä. Korvaussumma näistä työvuoroista ei ole juuri mitään. Lisäksi nämä lisät tulevat todella pitkän odottelun jälkeen. Nytkin on saamatta syyskuun lopulta lisiä. Jossain vaiheessa vain alkaa ottaa kupoliin. Minulla 16 vuoden jälkeen ja yläkerran hoitajalla yli 20 vuoden jälkeen. Mutta ei näistä nyt enempää. Itse olen alani valinnut. Ja oikein olen valinnutkin koska pääsääntöisesti nautin työstäni. Olosuhteet vain vituttavat. Itse olen valinnut ja nyt olen valinnut toisin.

Mutta mukavampiin asioihin. Kohta alkaa televisiosta Pitkän Jussin majatalo. Siinä taitaa olla kaikki ilo mitä nyt juuri elämästäni irti saan. Jipii... Suomikin hävisi jääkiekossa Ruotsille.  Onnea vaan paremman pelin pelanneelle!