Onko teistä kukaan teininä uhkaillut vanhempiaan? Onko kukaan sanonut, että soittaa sossuun jos et osta pleikkaripeliä? Onko kukaan myös tehnyt sen? Siis kun on jäänyt ilman jotain niin soittanut sossuun ja tehnyt kantelun? Minunpa esikoinen on.

Tässä sitä odotellaan, että sosiaalityöntekijät tulevat kotikäynnille. Keksi jutun, jotta pääsisi isälleen muuttamaan. Keksi jutun millä voi kiristää äitiään. Keksi millä saa huomiota. Opettajalta, koulukuraattorilta, isältään, äidiltään. Luoja sitä nykynuorison luovuutta. Nauraisin jos en taas itkisi.

Ei juuri naurattanut kun koulukuraattori soitti maanantaina. Ei juuri naurattanut kun kertoi mitä asiaa. Kun vein esikoisen hammaslääkärille niin tämä oli niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Laitoin isälleen viestin, että mistä on nyt kyse. Ei ole vastannut vieläkään. Nyt on siis kyse siitä, että on aloitettu huoltujuussota. Tehdään äidistä lain silmissä huono niin, että saa omalle katkeruudelleen jonkin asteisen koston. Onnea.

Onneksi on ystäviä, jotka ilmoittivat samantien minulle, että sitten lähdetään tekemään esikoisen isästä rikosilmoitus aiheena perätön ilmianto. Nyt vaan ei jaksaisi. Anteeksi vaan, mutta on vedetty nyt matto niin pahasti alta. K ehdotti, että aloitan lääkityksen taas. En usko, että auttaa koska tämä ei ole mitään sisäsyntyistä pahaa oloa vaan toisen järjestämää paskaa. Täysin aiheetonta ja turhaa. Kaikki kyselevät miten jaksan. En jaksa. Nyt vain en enää jaksa. Tiedoksi K:lle, että sitten kun se viimeinen en enää jaksa piste tulee niin sen tunnistaa siitä, että laitan kuopuksen asumaan isälleen. Siitä tiedätte, että kannatta laittaa M1 papareilla osastolle.

Nyt se valehteleva kakara puhuu puhelimessa. Onneksi. Muuten se huutaa ja karjuu ja uhkailee. On melkoisen epäonnistunut olo äitinä. Tällaisenko kasvatin. Minä joka vihaa valehtelua yli kaiken. Kai tämä on kostoa omasta teini-iästäni. Tai sitten olin joukkomurhaajakiduttaja entisessä elämässäni.

Nyt lapseni lopetti puhelun ja aloitti psyykkauksen. Olen kuulemma huono äiti. Syy: en lähde ostamaan vesimeloonia. Sanoin, että soita sossuun. (Taitaa muuten soittaa...)