Kävin juuri lisäämässä nimeni tehyn palkkoja koskevaan nimilistaan. Mikäli sinä tuet tehyläisen tehyläisten hoitajien palkankorotusta, niin käy ihmeessä allekirjoittamassa. Tässä linkki sivuille.

http://www.tehy.fi/viestinta/tahdon_tukea_tehylaisia/

Itsehän siis en tehyyn kuulu vaan superiin joka hyväksyi hoitajien matalapalkkaisuuden. Oikeasti 180 euroa lisää kahdessa ja puolessa vuodessa on pilkantekoa. Alan peruspalkat eivät ole nousseet yleisen hintatasonnousun mukana ja kuten jo Myrkkyttären blogissa kommentoin niin niitä prosentteja on aivan turha tuijottaa. Kun nyt saan kahden ja puolen vuoden aikana sen 11-12 % palkankorotusta niin se tarkoittaa kokonaissummassa sitä n. 180 euroa. Tämä summahan ei tule kerralla. Eli ensimmäinen korotus on tämän kuun alusta huikeat 54 euroa. Tästä verot pois. Seuraavat reilut 50 euroa tulee sitten ensi vuonna. Insinööriystäväni saa palkankorotusta 100 euroa, kokonaiskorotus on 300 euroa kahdessa ja puolessa vuodessa. Prosentteina tämä on jotain 7-8%. Eli jos tuijottaisimme vain prosentteja niin insinööriparat saisivat paljon vähemmän. Mutta kun tuijotetaan summia niin hehän saavat kaksi kertaa sen mitä hoitajat!

Minä olen ainakin niin kyllästynyt tähän matalapalkkaan, että riittää. Koska nyt kouluttaudun uuteen ammattiin niin voin myös rutista tästä asiasta. Turha kai rutista jos eit tee asialle mitään! Valtiovalta saa puolestani hakea hoitajia mistä hakee, mutta Suomesta niitä ei enää kohta saa. Huvittaa nämä lehtikirjoitukset siitä kuinka rekrytoidaan sairaanhoitajia Ruotsista. Hah hah... Kuka oikeasti kuvittelee, että sieltä tulisi yksikään tänne huonomman palkan perässä?

Lehdissä on valitettavan negatiiviseen sävyyn kirjoitettu tehyläisistä ja annettu ymmärtää, että he ovat ahneita. Näihän ei ole. He haluavat vain sen palkan mikä työstä kuuluu! Jatkuvaa kouluttautumista omalla ajalla ja omalla rahalla. Ja tämä ei näy palkassa. Ilman tätä hyväntekeväisyyttä hoitajien puolelta ei taso hoidossa olisi näin korkea. Ja jos joku alkaa tässä kohtaa vinkumaan jotain huonosta osaamisesta niin tervemenoa katsomaan mitä muissa maissa se touhu ihan oikeasti on. Suomessa asiat ovat niihin verrattuna erinomaisesti. Tätä ei vain osata arvostaa koska olemme saavuttaneet näin hyvän terveydenhoitosysteemin. Tottakai parantamisen varaa on en sitä sano. Täydellisyyteen on aina hyvä pyrkiä. Nyt on ehkä juuri se hetki kun pitäisi miettiä uudestaan terveydenhoito-organisaatiota. Mitä pitäisi muuttaa jotta kaikille turvattaisiin jatkossakin hyvä hoito?