Hieno homma, että tehy uskaltautui olla suostumatta tarjottuun sopimukseen. Itse Superilaisena olen erittäin pettynyt siihen, että liittomme edustajisto suostui sopimukseen. Lähdetään muutamasta faktasta. Saamme joulun "bonusrahan" joka on PUOLET siitä mitä metalli sai. Miksi? Eikö naisvaltainen ala ansaitse samanlaista joulurahaa kuin miesvaltainen metalliliitto? Jo pelkästään tämä sai minut  raivoihinsa. Miksi helvetissä suostutaan puoleen siitä mitä toiset saa? Minkä vuoksi naisvaltainen, vaativa työ ei ansaitse samaa? Tässä jo huomaa mikä on arvomaailma. Kiitos vain. Mikäs siinä jo perheessä olisi yksi metalliliittolainen (niin kuin on joskus ollut). Se tasoittaisi (tai sitten ei) kiukkuani hieman.

Tosiasia kuitenkin on, että koska metallimiehen iso virhe tuo pahimmillaan satojatuhansia euroja tappioita työnantajalleen niin se ei ole hyvä juttu. Kun hoitaja tekee ison virheen niin joku kuolee. Se joku voi joskus olla sinun läheisesi. Mutta se on vain elämää. Ihmisiä kuolee joka päivä kuitenkin. Näin ajattelee yhteiskunta. Minä en. Nyt näin jälkikäteen voin sanoa, että oma"lääkärini" virheen vuoksi lapseni olisi kuollut jos en olisi pitänyt pintaani ja vaatinut hoitoa. Jo puoli vuorokautta odottamista olisi ollut kohtalokasta. Mutta mistäs siitä. Jokainenhan kuolee joskus kuitenkin.

Ottaa niin päähän, että hoitohenkilökuntaa väheksytään. Sitä ei tee kukaan sellainen joka on nähnyt mitä hoitotyö oikeasti on. Valitettavasti ne ihmiset eivät kykene palkaamme nostamaan. Ne ihmiset ovat kiitollisia, halavat, tuovat suklaata, muistavat iltarukouksissaan. Niillä en valitettavasti maksa lainojani. Useilla aloilla maksetaan ns. likaisen työn lisää. Maksetaanko hoitajille siitä kun korjaamme esimerkiksi vatsatautiepidemian aikana oksennuksia, ulosteita. Palkaksi siitä saamme sen saman taudin vaikka kuinka yrittäisi pitää kiinni täydellisestä hygieeniasta. Jostain se bakteeri vain tulee elimistöön.

Tänään töissä taas hakattiin. Minua. Vaikka kuinka väistän ja yritän olla liikeratojen tieltä pois niin aina jostain tulee nyrkkiä. Ja miksi? Koska työkuvaani kuuluu huolehtia ihmisen perushygieeniasta. Silloinkin kun asiakas ei sitä halua. Miksi en vain jättäisi sitä hakkaavaa ihmistä omiin ulosteisiin ja pissaisiin vaippoihin? Aivan. Miksi?

Kouluttaudun urheiluhierojaksi siksi, että minun ei tarvitse olla töissä aina ja ikuisesti viikonloppuisin, öisin, iltoisin. Silloin kun lapseni ovat kotona. Hoitajan kanssa tai yksin. Minä olen silloin töissä ja saan paskaa palkkaa.

Tässä faktaa hoitajien palkoista: Peruspalkka (joka on työpaikassani parempi kuin useilla muilla) 1665 euroa, tähän ikälisät (jotka minulla on kaikki) 166,51 euroa. Huomatkaa, että olen tehnyt hoitotyötä niin monta vuotta, että saan kaikki ikälisät ja palkka on vain 166 euroa parempi kuin juuri valmistuneella. Iltalisäni olivat tässä tilissä 19 euroa. Tämä tarkoittaa, että olin kolmessa viikossa neljä iltavuoroa töissä. Kun nopeasti laskee niin se tee aika paljon per ilta. Ihan oikein 4,5 euroa... Siitä hyvästä, että olen puoli kymmenen kotona. Sunnuntai korvauksia sain noin 300 euroa. Tämä tarkoittaa sitä että olin JOKA sunnuntai töissä. Ei siis viikonloppu vapaata. Ei ainottakaan. Paljon sain siis rahaa käteen? 1500 euroa verojen jälkeen. Jihuu... Paljonko jäi laskujen maksamisen jälkeen? Ei sitten vittu yhtään! Kyllä kannattaa käydä viikonloppuisin töissä ja sietää tätä kaikkea... Äläkä sitten yhtään ihmettele miksi kaikki parhaat hoitajat vaihtavat alaa...

Olisin voinut tehdä työtäni vielä jos nyt oltaisin pidetty puoliamme ja saatu palkaa edes hieman paremmaksi. Nyt on tulossa 186 euroa lisää kahden vuoden aikana. Paljonko metalli sai? Turha tuijottaa sitä prosenttilukua koska muilla aloilla on paljon parempi pohjapalkka. Jos hoitajat olisivat saaneet 20 prosentin korotuksen niin se vasta olisi vastannut metallin ja kemian 8%:a... Niin. Sanooko kukaan tätä ääneen?

Sanooko kukaan ääneen sitä, että hoitoalalla ei ole etuja. Ei virkistysiltoja saatika viikonloppuja. Ei ole pikkujouluja, ei virkistysrahastoa mihinkään. Ai, mutta onhan budjetoitu erikseen virkistys- ja työvaatebudjetti... Arvatkaa meneekö koko raha työvaatteisiin. Kyllä! Kenkiä emme saa vaan ne ostetaan itse. Ei ihan halpaa lystiä. Itse kuljen kolme vuotta vanhoilla, kestopaskaisilla kengillä kun juuri nyt ei ole rahaa ostaa uusia. Ei auta pesu kun pissa ja oksennus vain on niin tiukasti niissäkin kengissä kiinni. Että näin hoitoalalla.

Minä en enää tällä palkalla tee mitään! En hymyile ja teeskentele olevani kiinnostunut.  En kuuntele omaisten valitusta (juuri niiden jotka eivät koskaan käy omaistaan katsomassa) en ota vastaan lyöntejä, potkuja, en ole viikonloppuja/öitä/ iltoja töissä. En vain halua enää. Nyt riitti. Tsemppiä tehyläisille! Te olette palkankorotuksenne (kunnollisen) ansainneet ja toivottavasti sen saatte!

Luoja, että ottaa kaaliin!