Niin siinä yleensä käy. Minä ja kirjat. En vain pysty hillitsemään itseäni. Kävin pikaisesti kirjakaupassa tarkoituksena ostaa Juha Itkosen uusin. Ostin sen sekä Pirjo Hassisen että Snellmanin viimeisimmät. Rahaa palo, mutta sainpa ostettua itselleni joululahjat. Myyjä kysyi, että laitetaanko pakettiin, mutta sanoin lukevani nämä jo ennen joulua ja mielellään jo tällä viikolla. Hyvä puoli tässä aikaisessa joululahjan ostossa on se, että voin unohtaa ostaneeni itselleni jo kirjoja. Luultavasti ostan sitten lisää vielä joulun alla. Niin paljon olisi luettavaa..

Olinkin tässä vähän ymmälläni, että mitä itselleen ostaisi. Sekin selvisi. Lisäksi haluaisin lukea vielä Rimmisen, Tontin, Hotakaisen, Marklundin jne uusimmat. Joululahja vinkkinä vain, että se Itkosen toinen kirja on vielä hankkimatta... ja jos jollain on ylimääräistä niin myös kolme osainen kirjasarja Suomen kirjasuudenhistoriasta olisi kiva...  Kirjahyllyssä kun on vielä tilaa. Ei muuten ole. Pitäisi keksiä mihin laittaa ne viitisenkymmentä kirjaa kuopuksen vaatekaapista. Katon rajaan mahtuisi hyllyjono luikertelemaan, mutta ylimmät olisivat liian korkealla.

K. ehdotti, että "ylimääräisestä" huoneesta tehtäisiin elokuvahuone. Kangas ikkunan eteen ja videotykistä materiaalia ulos. Se oli loistoidea. Lisäksi voisi laittaa seinää kiertämään hyllyjä johon saisi kaikki 500 kirjaa mahtumaan. Pitänee tammikuussa alkaa suunnittelemaan kirjasto-elokuvahuonetta...