Olipa kerran Janakkalassa nainen. Hän piti järjestyksestä ja siitä, että asiat toimivat (ja asiathan eivät ikinä toimi...). Hänellä oli muutama hyvin tärkeä yhteiskunnallinen harrastus. Työpaikallaan hän ilmoitti heti epäkohdista, samoin kaupassa, kadulla, kotona jne. Usein hänen kotikadullaan (joka on hyvin vilkkaasti liikennöity = kaksi autoa/ vrk) ihmiset ajelevat turhan kovaa ja tästä seikasta nainen janakkalasta ilmoitti poliisille. Vakava asia ja joku voi vaikka jäädä auton alle. Janakkalalainen nainen ehdotti hidaste töyssyä talonsa kohdalle. Ehdotti liikennerajoitusta merkein, ehdotti kadun muuttamista yksityiseksi, ehdotti ja ehdotti. Ei toiminut janakkalan poliisi.

Janakkalalainen (helvetti mikä sana!) nainen kävi myös ulkopaikkakunnalla, jotta hän näkisi, että muuallakin on valittamisen aihetta. Ei osata järjestää liikennettä (kuten helsingissä), on liikaa autoja liikenteessä (kuten helsingissä) samaan aikaan jne. Tässä tapauksessa on siis hyvä soittaa janakkalan poliisiin. Eläköön janakkalan poliisi! (Näin ohimennen sanon, että otan osaa tästä aktiivikansalaisesta. Löimme vetoa kaveripiirin kanssa mikä nimi on näytössä kun tämä kyseinen aktiivikansalainen soittaa. Eli voisiko jos joku janakkalassa työskentelevä poliisi tätä lukee niin kertoa. Ehdotuksia oli siis: häirikkö, SE nainen, valitäti, rutinaRiina, Räpätäti, älä vastaa)

Janakkalalainen nainen kertoi sukulaiselleen kuinka toimii poliisi. Ei ota tosissaan. Sukulainen ehdotti, että jos tekisi vielä valituksen siitä kuin ei janakkalassa toimi poliisi kuin arkisin 8-16, muuten on päivystys läheiseltä paikkakunnalta. Olisi aina joku jolle soittaa. Kyllä se janakkalainen toisen janakkalalaisen hädän tuntee. Ei kuulemma muut niin häntä ota vakavissaan. Ei ota. Pientä ihmistä janakkalasta.

Töissäkin on janakkalalainen saanut jo neljä palkankorotusta. On tehokas. EI nimittäin jaksa pomo kun nainen juoksee monta kertaa päivässä rutisemassa palkastaan. Kyllä sitä pari viikkoa jaksaa kuunnella, mutta sitten... (Tämä ei muuten toimi hoitoalalla. Olen kokeillut omassa työpaikassani) Lisäksi naisen työkaverit ovat keränneet kolehtia, jotta nainen voisi olla useammin poissa töistä, palkallisella. Ihailtavaa yhteishenkeä...

Postissakin tämä nainen pääsee jonojen ohi... Ihailtavaa maalaishenkeä...

Ja koska maailma on pieni niin erään ystäväni jo eläkkeelle jäänyt setä oli töissä janakkalan poliisissa. Teemme taustatyötä ja kyselemme mitä voisi lukea (mutta tämä tarinahan ei ole totta) poliisin puhelimessa jos joku janakkalalainen nainen soittaisi....