Ajattelin kirjata tänne kaikki kulut, jotka esikoiseeni menee. Hän sattuu olemaan siinä iässä, että pitäisi ostaa vaatteita (entisen pienet), laittaa johonkin harrastukseen (kun ei mikään käy niin voisi jonnekin mennä kuluttamaan aikaansa ettei hengaile teini-iässä ostarilla spurgujen kanssa) ja lisäksi kun on kesä niin voisi mennä jonnekin jädelle tai muuta. Lisäksi ehkä voisi mennä lintsille, särkikseen ym "pakollista" kesämenoa. Isähän ei näihin kustannuksiin osallistu muuta kuin minimi elatusmaksullaan...
Viime viikolla uimahalli x 2 yht. 4.40€
                     kaverin kanssa mäkkäriin juhlimaan 10 €
Ostin sitten lapselle 10:llä eurolla puheaikaa torstaina noin kello 15. Ja.... jo lauantaina samaan aikaan saldoa oli jäljellä 70 senttiä!!!! Jotkut vaan osaa hallita rahan käyttöä... Se on hyvä, että lapsi on tullut jossain isäänsä. Muistan erään kerran kun vielä asuimme yhdessä ja isä soitti minulle töihin (oli menossa kauppaan ostamaan maitoa), että löysi kivan pösön. TÄ? Ihmettelin sitten että mitä v..a kun olit maitoa menossa ostamaan. Poikkesi jätkä samalla autokauppaan katselemaan autoja. Kaiken huipuksi meillä oli sillä hetkellä kaksi autoa... kummallakin oma. Kyllähän se uusi, kolmas auto olisikin kiva. Ei mitään järkeä rahan käytössä. Se tollo oli ihan oikeasti ostamassa sitä kun oli niin halpa (Sulo Vilen kakkonen?). Uhkasin erolla niin ei ostanut.
Mutta asiaan. Lapseeni meni viime viikolla vajaa 15 euroa. Ei paha. Ja puhelimeen kymppi. Ei paha. Konkurssi ei vielä häämötä.

Nyt meni sitten 40 euroa luokkaretkeen. Ex antoi kympin lisäksi ostorahaa pojalle. Ei siis pojan isä vaan seuraava ex. Lisäksi lapsi oli taas syönyt kaapista maanantaina kahden päivän ruuat. Olin käynyt ostamassa kun tiistaina oli se operaatio :"no more kids". Käpyttelin sitten tiistaina jälleen kauppaan juuri leikatun mahani kanssa. Hitaasti hyvä tuli. Jaksoin kävellä alkoonkin asti. Pakko oli juhlistaa tätä merkittävää päivää.

31.5.
Mutta esikoiseni lähti ensimmäiselle luokkaretkelleen. Käytiin aamulla kaupan kautta ostamassa eväitä. Porkkanapiirakoita, pirtelöä (oli höveli hetki), mehua, banaaneja. Itse lapsi oli tehnyt jo valmiiksi voileipiä. Kuinka reipas! Tiesi, etten tee. Oppii nuoresta pitäen tekemään itse. Kyllä isänsäkin aikoinaan tajusi, ettei meikäläisellä lue otsassa "kotiorja". Kun muutin yhteen niin ensimmäisen kuukauden oli jätkä ilman eväitä töissä. Tokaisi vaan aina töistä tulleessaan, että äiti teki aina eväät. Tokaisin takaisin, että näytänkö sun äidiltä. Juu. Kuukauden oli ilman eväitä ennen kuin tajusi itse ruveta niitä tekemään. Oppia ikä kaikki.

2.6. 2007  Lähdin lapseni kanssa shoppaileen. Yhdet shortsit, 2 puseroa yhteensä 30 euroa. Jalkapallo 15 euroa. Käytiin kiinalaisessa syömässä kun oli koulun vika päivä ja torkkakin oli parempi kuin jouluna. Ihanaa ruokaa ja jälkkäriksi vielä frideerattua banaania ja jädee. NAM!